Olimpiq SXC 350% Premium HEART 2x60 kapszula
Cikkszám: 15609

Fogyasztói ár: 127000 Ft
Fogyasztói ár:
local_shipping Szállítási idő: 2-3 munkanap
Szív- és érrendszer védelme az őssejtek segítségével! Flavonoidokat, Q10-et, gyümölcs és növényi őrleményeket tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula.
Szív- és érrendszer védelme az őssejtek segítségével!
Flavonoidokat, Q10-et, gyümölcs és növényi őrleményeket tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula.
Főbb hatásterületek:
- szív- és érrendszeri problémák- prevenció, megelőzés- korosodással járó folyamatok lassítása.
Összetevők:
Gyümölcsök: alma, bodza, borókabogyó, citromhéj, csipkebogyó, fekete áfonya, feketecseresznye héj, feketeribizli mag-héj, feketeszeder mag-héj, galagonyabogyó, homoktövis, kökény, naranycshéj, pirosribizli mag-héj, szilva héj, vörösszőlő mag-héj
Virágok: akácvirág, bodzavirág, búzavirág, galagonyavirág, hibiscusvirág, homoki gyopár, kamillavirág, komlóvirág, kökényvirág, körömvirág, levendula, mórmálya virág, narancsvirág, orvosi hársvirág, rózsaszirom, sáfrányos szeklice
Magvak: ánizsmag, cirokmag, csipkemag, édeskömény, fűszerkömény, kapormag, kardamon mag, lenmag, lepkeszegmag, máriatövismag, mustármag, napraforgómag, tökmag, vörös szőlőmag
Gyógyfüvek: apróbojtorjánfű, aranyvessző, cickafarkfű, citromfű, fűzfakéreg, kukoricabajusz, lucernafű, meggyszár, orvosi pemetefű, szagosmügefű
Fűszerek: bazsalikom levél, fahéj kéreg, kakukkfű, koriander mag, oregano levél, rozmaring levél, zöld tea, szegfűszeg virágbimbó, vanilia
Gyökerek: cékla, csicsoka, kurkuma, fehérmályva gyökér, ginseng gyökér, gyömbér
Levelek: borsmenta, csalán, gyermekláncfű levél, komló, nyírfalevél, orvosi zsálya
"A" doboz: 77 fajta polifenol/flavonoid tartalommal rendelkező gyümölcsök, virágok, magvak, gyógyfüvek, fűszerek, gyökerek, levelek (lásd a doboz oldalán), Kreatin-monohidrát, genistein, Polygomum cuspidatum gyökér kivonat (Resveratrol 98%), Kamilla kibonat (Apigenin 98%), koenzim Q10 Complex (CD-polidextrin, coenzyme Q10), Coenzime Q10 (98%), Beta-sitosterol, L-karnitin-L-tartarát, Omega-3 por (EPA, DHA), Kukuma gyökér extract (Kurkumin 95%), Daidzein, Fekete fokhagyma kivonat, NAD+, NADH, komplexképző anyag: dextrin (CD-polidextrin), HPMC kapszula (hipromellóz, cink-oxid, sűrítőanyag: karragén, emulgálószer: glicerin).
"B" doboz: Ganoderma Lucidum szárított őrleménye, élesztő kivonat, komplexképző anyag: dextrin (CD-polidextrin), ginseng gyökér őrlemény (ginsenosid 10%) Fucoidan extract (fucoidan 70%), koenzim Q10 (98%), kukorica bajusz szárított őrleménye, Lícium gyümölcs szárított őrlemény, Icaritin, Spirulina alga por, NADH, klorofill, HPMC kapszula (hipromellóz, cink-oxid, sűrítőanyag: karragén, emulgálószer: glicerin).
A termék átlagosan 350%-kal növeli meg a véráramban keringő őssejtek mennyiségét!
A készítmény hatóanyagai olyan növényi komponensek, flavonoidok (resveratrol), melyek elsősorban a szív- és érrendszert támogatják, ezáltal megelőzhetik a szív- és érrendszeri betegségeket, illetve segítséget nyújthatnak a betegségben szenvedők számára.Olyan növényi hatóanyagokat is tartalmaz, amelyek képesek a csontvelőben lévő őssejteket mobilizálni.Ezáltal a szervezet természetes úton több őssejtet termel, így saját maga tudja kijavítani a betegség, baleset vagy az öregedés által bekövetkezett hibákat!Ezek a kutatási eredmények nagyon sok emberen segítettek már!Tény, hogy minél több multipotens őssejt kering a perifériás érhálózatunkban, annál jobb az egészségi állapotunk, mivel a csontvelői őssejtek alkotják a szervezet természetes "megújulási" rendszerét.A tudósok megállapítása szerint harminc éves kor felett azért gyógyulunk egyre lassabban és nehezebben, mert a szervezetünkben az őssejtek már nem képződnek olyan mértékben, mint fiatalabb korban!
Az őssejtek száma azonban növelhető!
A véráramban keringő őssejtek hatékonyságát és szövetfiatalító képességét olyan természetes anyagok képesek befolyásolni, melyek a sejtek energia-háztartását optimalizálják (NADH) és a kromoszómák védelmét biztosítják (Astralagus membranaceus).A készítmény egyik legfontosabb specialitása, hogy emelt NADH tartalommal rendelkezik.A szervezetünkben lévő NADH molekulák mennyisége határozza meg azt, hogy mennyi erőnk van, mennyire vagyunk fáradékonyak, milyen a koncentrációs képességünk.Ha a testben hiányzik az NADH, az olyan, mintha az autóból kifogyna a benzin!Az NADH hatása számos okra vezethető vissza.Először is, ez az anyag jelenti a sejtek energiatermelésének hajtóerejét. Másodsorban – nagyon fontos, ha nem a legfontosabb - antioxidáns, ami megvédi testünket a szabad gyököktől és az öregedési folyamat pusztításától.Az ATP a sejtek univerzális energiahordozója, és a NADH felhasználása alapvető fontosságú előállításukhoz.A sejtek "üzemanyagának" nevezett ATP szintetizálásában játszik kulcsszerepet úgy, hogy az NADH metabolizmusa során három ATP molekula keletkezik.Az ATP mennyisége adja az erőt az ősszes emberi sejtünknek!A fizikai erőnk, a gondolkodásunk, az emésztésünk, a külvilág érzékelése, egyszóval minden, ami vagyunk, azt a biológiai értelemben a sejtjeinkben termelődő ATP molekuláknak köszönhetjük!A legnagyobb NADH-tartalom azokban a sejtekben és szövetekben fordul elő, amelyek a legnagyobb energia-szükséglettel bírnak.Ezek a szív, az agy, az izmok, a máj és a vesék.Minél több NADH áll a sejtek rendelkezésére, annál több energiát tudnak termelni.Az emberi szervezetben több mint 1000 anyagcsere-reakciót szabályoz a NADH.Ha hiány van a NADH-ból, akkor testi vagy a szellemi fáradtság érezhetővé válik.Testünk valamennyi élő sejtje energiát igényel ahhoz, hogy feladatát el tudja látni.Az izmoknak ahhoz kell energia, hogy mozogni tudjanak.Az agy az energiát a működőképes felismerő és emlékező tulajdonságokhoz igényli.A szívnek az energia a pumpálási-szivattyúzási feladatok ellátásához kell.A tüdő nem képes energia nélkül lélegezni.Az energiatermelésre való képesség az előfeltétele annak, hogy egy sejt egyáltalán létezni tudjon.Energia nélkül minden sejt elpusztul.
Néhány hatóanyagról röviden!
Resveratrol
Növényekben előforduló, nem flavonoid típusú, de a polifenolok közül kiemelkedő vegyület.Főleg a gyümölcsök, termések héjában a héj második, harmadik sorában fordul elő.Legnagyobb mennyiségben a szőlőben, vörös szőlőben, vörösborban, magban, kocsányban található meg. A növény immunválaszként termelt vegyülete, mely a fertőzésektől védi. Mennyisége a klíma, a talaj és a növénykezelés (kevés permet) függvénye.Az alkalmazott extrakciós eljárás révén nagy tisztaságban (95-98%) tartalmazza.Antioxidáns hatásánál fogva hozzájárul a káros oxidatív folyamatok, így a sejtek öregedésének gátlásához, emellett pozitív hatással lehet a szénhidrát-zsíranyagcserére is.Klinikai vizsgálatok és népegészségügyi adatok bizonyítják, a rezveratrol és a bio- flavonoidok szív- és érrendszerre ható kedvező hatásait. A 80-as években népegészségügyi adatok alapján vált nyílvánvalóvá, hogy a vér-koleszteriszittel arányosan nő a koszorúér betegségekből eredő (szívinfarktus) halálesetek száma.Ez az összefüggés igaznak bizonyult minden iparosodott országra, de pl. Franciaországra nem!Kiderült, hogy a franciáknál is majdnem annyira megemelkedett a vér-koleszterin mint nálunk, de Magyarországon mégis kb. ötször többen halnak meg szívinfarktus következtében, mint Franciaországban!Ezt a jeneséget "Francia Paradoxon"-nak nevezzük.Hamarosan kiderült, hogy a Francia Paradoxonért a délfrancia borok tehetők "felelőssé"!További vizsgálatok kimutatták, hogy elsősorban a dél-európai (közte Franciaország egyes vidékein termelt) borokban található t-resveratrol növényi hatóanyag a Francia Paradoxon "hatóanyaga".Számos állatkisérlet és klinikai vizsgálat igazolta, hogy a resveratrol valóban (több mint 80%-kal) csökkenti a szívinfarktus előfordulásának esélyét!Sőt, állatkisérletekben azt is megfigyelték, hogy a "művileg" kiváltott infarktus miatt elhalt szívizomterület jóval kisebb lesz a resveratrol kezelés hatására!
Q10 koenzim
A koenzim Q10 a test saját hatóanyaga, melyet ubikinonnak neveznek.Elsőrendű antioxidáns tulajdonságú, amely valamennyi sejt működéséhez nélkülözhetetlen.Katalizátorként támogatja a sejtek energiapótlását.A sejtek energiaközpontjának a felépítésében is részt vesz, és kulcsszerepet játszik a sejten belüli folyamatokban. A Q10 úgy működik, mint az energiát termelő erőművek.A táplálékkal felvett energia, biokémiai folyamatok során a szervezet által felhasználható formává alakul át.Főleg a sejt energiatermelő gyárában, az un. "mitokondriumban" található, itt történik ugyanis a tápanyagok energiává való átalakítása.Energiára van szükség (amit a Q10 szállít) a sejt légzéséhez, táplálkozásához, szaporodásához ill. anyagcseréjéhez.A Q10 csökkenése esetén energiahiány lép fel, ami a sejt működésének megzavarodását esetleg leállását okozhatja. Szervezetünk koenzim Q10 szintje korunk előrehaladásával jelentősen csökken!A Q10 nem egy testidegen anyag, hiszen szervezetünk is termeli, de nem mindig megfelelő mennyiségben!A megszokott táplálkozással lehetetlen a szervezet számára biztosítani a szükséges mennyiségű Q10 koenzimet.Ennek az anyagnak a természetes forrása a makréla, lazac, szardínia, marhaszív és máj.Mivel ezekből a napi táplálkozással keveset fogyasztunk, ezért szükséges a pótlólagos szedése!A Q10-et szervezetünk 25-30 éves koráig maga állítja elő, de e kor után szintje hanyatlani kezd.A normálisnak mondható szint 25%-os csökkenése szív- és érrendszeri betegségek kialakulásához, magas vérnyomáshoz és számos más betegséghez vezethet. Legnagyobb hatását klinikai tesztek alapján a szabadgyökök lekötésében fejti ki, ezáltal megakadályozza a rákos sejtek elszaporodását.Megfigyelések alapján segít a falósejtek aktívabb hatékonyságának kialakulásában, gátolva ezáltal a daganat terjedését, ill. áttétek képződését.A Q10 fogyasztása elsősorban szív-, és érrendszeri betegségek esetén - pl. koszorúér betegségek, magas vérnyomás, stb. -, van jó hatással.Illetve 40 éves kor elmúltával, amikor a szervezet is egyre kevesebbet termel!A méregtelenítési folyamatok hatásfoka is nő, az öregedési folyamat lelassul, a sejtek élettartalma meghosszabodik.Terhes és szoptató anyák ill.véralvadásgátló gyógyszert fogyasztók a Q10 szedése előtt kérjék ki orvosuk véleményét. A Q10 koenzim adagolásának jótékony hatása csak lassan, néhány hetes szedés után alakul ki. Napi 60 mg szedése kb. 4 hét múlva hozza meg a kívánt eredményt, de a Q10 szint a szervezetben csak 8 hét után stabilizálódik.Elsősorban 40 éves kor után a folyamatos fogyasztás javasolt!Ginseng gyökér őrleményA ginzeng egy évszázadok óta ismert és fogyasztott gyógynövény, nagyon magas az antioxidáns tartalommal és számos pozitív hatással.A ginseng igazi vitaminbomba. Tartalmaz A-, E-, B1-, B2-, B6-, B12- és C-vitamint, továbbá folsavat, mangánt, cinket, olajakat, aminosavakat és rezet, amelyekkel nemcsak testedre, de szellemi képességeidre is jótékonyan hat, mindezt pedig természetesen teszi. Rendkívül jelentős sejtmegújító, roboráló hatású növény.Elsősorban a test stressz elleni védekezőképességét erősíti, nyugtatja az idegeket, mégpedig azáltal, hogy egyensúlyban tartja az ún. stressz hormonokat
./Forrás: gyogynovenysziget.hu/
Kurkuma
Legfontosabb hatóanyaga a kurkumin, amely a kurkuma meghatározó sárga színét adja, és egyben a polifenolok hatalmas csoportjának egyik tagja.Amellett, hogy erős antioxidáns - vagyis megköti az egészséget károsító szabadgyököket - rendelkezik a polifenolokra illetve flavonaidokra jellemző általános egészségvédő tulajdonságokkal.Terápiás alkalmazása nagyon hasonló számos bioflavonoidéhoz, hatékony gyulladáscsökkentő, antikarcinogén (daganatellenes), antibakteriális, antivirális (vírusölő), antimikrobás, immunstimuláló vegyület.Lényeges kiemelni, hogy a kurkumin minden vércsoport számára hasznos és jótékony hatóanyag.Kiváló vízhajtó, ezért támogatja a vesék munkáját is.Csökkenti a vér LDL koleszterin és a trigylcerid szintjét is.A kurkuma hatóanyagai serkentik a zsíranyagcserét (a súlycsökkenést) is.
Kreatin-monohidrát
A kreatin feladata az ATP újratermelődésének elősegítése, ugyanis az izmok összehúzódásához szükséges energiát az ATP adja. A kreatinfoszfát viszont képes újabb energiával ellátni az izmokat, így fokozva a sorozatban végrehajtott maximális izom-összehúzódások során a teljesítményt.A kreatin legkönnyebben és leggyorsabban a gyógyszerminőségű, szintetikus kreatin-monohidrát (kreatin és egy molekula víz) táplálékkiegészítő formájában vihető be a szervezetbe.A kreatin növeli az ásványi anyag sűrűségét a csontokban, javítja az agy teljesítményét, és csökkenti az oxidatív stresszt.A kreatin előnyei közé tartozik még, hogy szabályozza a vércukorszintet , javítja a cukor-anyagcserét, és növeli az inzulinérzékenységet./Forrás: hazipatika.com/
Beta-sitosterol
A fitoszterolok, mint például a béta-szitoszterin a sejtmembránok lényeges részét képezik minden növényben, és nagyon hasonlóak a kémia koleszterinhez.A béta-szitoszterin potenciális kardiovaszkuláris hatásának vizsgálata támogatja annak képességét, hogy csökkenti az LDL vérszintjét.A "Western Journal of Medicine” 2000-ben publikált 14 klinikai vizsgálatban a kutatók értékelték a béta-szitoszterin-erősített margarin fogyasztásának hatását a vér LDL-szintjére több mint 450 vizsgálatban. Megállapították, hogy azok, akik nagy mennyiségű vegyületet fogyasztottak, csökkentették az LDL-szintet, és arra a következtetésre jutottak, hogy ez a betegség körülbelül 25% -kal csökkenti a szívbetegség kockázatát. Ezek és más tanulmányok alapján a National Cholesterol Education Program azt mondja, hogy a növényi szterolokban gazdag élelmiszerek fogyasztása vagy ezekkel a vegyületekkel megerősített élelmiszerek segíthetnek az LDL szint csökkentésében.A béta-szitoszterin számos epidemiológiai vizsgálat eredményei szerint csökkentheti a rákos megbetegedések kialakulásának kockázatát is./Forrás: antalmen.hu/
Fekete fokhagyma
A fekete fokhagyma friss fokhagymából készül fermentálással.A fermentáció során jelentősen növeli a S-alil-cisztein tartalmát, ami számos egészségügyi előnnyel járhat, például csökkentheti a vérnyomást, javíthatja az immunrendszer működését, valamint előnyös hatással lehet a koleszterinszintre és a vércukorszintre.Összességében mindkét fajta fokhagyma rendkívül egészséges, és a fogyasztásukkal számos egészségügyi előnyt élvezhetünk. Azonban ha az antioxidáns és polifenol tartalom a döntő szempont, akkor érdemesebb lehet a fekete fokhagyma fogyasztása.Egészségügyi szempontból nem elhanyagolható, hogy a fekete fokhagyma több sejtvédő antioxidánst tartalmaz, mint fehér társa, ezek a kénvegyületek erjedése során keletkeznek. A fekete szín a melanoidinre (sötét színű szerves vegyület) vezethető vissza, amely a cukorból és aminosavakból származik.A fekete fokhagyma antioxidáns tartalma tízszer, kalcium tartalma pedig hétszer több mint a fokhagymáé. Csökkenti a fáradtságot és az édesség utáni vágyat, javítja az erőnlétet, de a rák elleni harcban is segíthet. Vértisztító hatású, segíthet megelőzni a szívbetegséget, illetve szerepet játszhat a koleszterinszint helyreállításában is.A fekete fokhagyma táplálkozás kiegészítőként és természetesen az ételek ízesítésére is kiváló, akárcsak fehér változata, sőt – ahogy mondják – még jobb is, mert nem büdös és egészségesebb. Gyermekek és idősek is fogyaszthatják.
CD-polidextrin
További kedvező hatások:- Ionofór hatás: hatóanyagok a sejten belül is.- Hatékony felszívódás a ciklodextrin által.- (Fogyasztása: 1-2 percig a nyelv alatt tartva)- Kategóriateremtő innováció ionofor bioflavonoidokkal
Ionofor hatás:
Az Ionoforce technológia használatával könnyebben tudnak a daganatellenes hatóanyagok bejutni a sejtekbe, így hatékonyabban tudják a daganatos sejtek osztódását megakadályozni.
Hatékony felszívódás:
A ciklodextrinek kémiai tulajdonságaik révén képes a kapcsolt molekulát jóval nagyobb hatékonysággal eljuttatni olyan közegbe, ahol eredetileg csökkent felszívódási kapacitással rendelkeznek.Az új technológiának köszönhetően a szájüregben a nyálhártyán keresztül való felszívódás jóval hatékonyabb, mint a hagyományos készítmények esetén.Összességében:A hatóanyagoknak és a technológiának köszönhetően a flavonoidok bio-hasznosulása a bázis értékről 50 – 200 szorosára növekedett. A további hatóanyagok és a ciklizálás a természetes daganat ellenes védekezést reaktiválja (újra működésbe hozza).A hatóanyagok koncentráltabbak és hatékonyabbak a célterületen és környezetükben.- https://www.flavin77.eu/cikk/Vajon_-mi-az-a-cyclodextrin-molekula_ Rendszeres fogyasztása segíthet az egészség megőrzésében!
Felhasználási javaslat: 1 ("A") +1 ("B") kapszula/nap, súlyosabb esetben napi 2x1 ("A") + 2x1 ("B") kapszula.Bő vízzel bevenni!Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl.Tárolás: szoba-hőmérsékleten, száraz helyen, napfénytől védve.Kisgyermekek elől elzárva tartandó!
Javasolt a termék minimum 4-6 hónapos folyamatos fogyasztása, de elsősorban idősebb korban, folyamatosan is fogyasztható!
Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
Megjegyzés: Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.A jelenleg hatályos jogszabályokat betartva, a termékek egészségre gyakorolt hatásairól leírást nem közölhetnénk!A könnyebb tájékozódásért, a termékekben található összetevők és hatóanyagok alapján az interneten megtalálható leírások alapján gyűjtöttünk össze rövid tájékoztatót!Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek.Egyetlen termékünk sem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist, és az esetleges gyógyszeres kezelést!Orvosi szakkezelésekkel kapcsolatos információt nem nyújtunk!A webáruházban olvasható leírások nem a termékek reklámozását szolgálják, hanem a gyártó által adott általános tájékoztatók, illetve az interneten közzétett, az adott hatóanyagokról publikált cikkekből ollózott idézetek.A jogszabályok alapján, az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek, és a szervezet működési zavarainak gyógyítására.Az étrend-kiegészítők élelmiszerek, így a jelölésükre (címke feliratok, a címkén, csomagoláson található bármely jel, ábra stb.) és reklámozásukra az élelmiszereknél megfogalmazott általános előírásokat kell alkalmazni.Ennek megfelelően a termékek jelölése, megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van.Webáruházunk nem foglalkozik, foglalkozhat gyógyítással, probléma megoldással!
Flavonoidokat, Q10-et, gyümölcs és növényi őrleményeket tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula.
Főbb hatásterületek:
- szív- és érrendszeri problémák- prevenció, megelőzés- korosodással járó folyamatok lassítása.
Összetevők:
Gyümölcsök: alma, bodza, borókabogyó, citromhéj, csipkebogyó, fekete áfonya, feketecseresznye héj, feketeribizli mag-héj, feketeszeder mag-héj, galagonyabogyó, homoktövis, kökény, naranycshéj, pirosribizli mag-héj, szilva héj, vörösszőlő mag-héj
Virágok: akácvirág, bodzavirág, búzavirág, galagonyavirág, hibiscusvirág, homoki gyopár, kamillavirág, komlóvirág, kökényvirág, körömvirág, levendula, mórmálya virág, narancsvirág, orvosi hársvirág, rózsaszirom, sáfrányos szeklice
Magvak: ánizsmag, cirokmag, csipkemag, édeskömény, fűszerkömény, kapormag, kardamon mag, lenmag, lepkeszegmag, máriatövismag, mustármag, napraforgómag, tökmag, vörös szőlőmag
Gyógyfüvek: apróbojtorjánfű, aranyvessző, cickafarkfű, citromfű, fűzfakéreg, kukoricabajusz, lucernafű, meggyszár, orvosi pemetefű, szagosmügefű
Fűszerek: bazsalikom levél, fahéj kéreg, kakukkfű, koriander mag, oregano levél, rozmaring levél, zöld tea, szegfűszeg virágbimbó, vanilia
Gyökerek: cékla, csicsoka, kurkuma, fehérmályva gyökér, ginseng gyökér, gyömbér
Levelek: borsmenta, csalán, gyermekláncfű levél, komló, nyírfalevél, orvosi zsálya
"A" doboz: 77 fajta polifenol/flavonoid tartalommal rendelkező gyümölcsök, virágok, magvak, gyógyfüvek, fűszerek, gyökerek, levelek (lásd a doboz oldalán), Kreatin-monohidrát, genistein, Polygomum cuspidatum gyökér kivonat (Resveratrol 98%), Kamilla kibonat (Apigenin 98%), koenzim Q10 Complex (CD-polidextrin, coenzyme Q10), Coenzime Q10 (98%), Beta-sitosterol, L-karnitin-L-tartarát, Omega-3 por (EPA, DHA), Kukuma gyökér extract (Kurkumin 95%), Daidzein, Fekete fokhagyma kivonat, NAD+, NADH, komplexképző anyag: dextrin (CD-polidextrin), HPMC kapszula (hipromellóz, cink-oxid, sűrítőanyag: karragén, emulgálószer: glicerin).
"B" doboz: Ganoderma Lucidum szárított őrleménye, élesztő kivonat, komplexképző anyag: dextrin (CD-polidextrin), ginseng gyökér őrlemény (ginsenosid 10%) Fucoidan extract (fucoidan 70%), koenzim Q10 (98%), kukorica bajusz szárított őrleménye, Lícium gyümölcs szárított őrlemény, Icaritin, Spirulina alga por, NADH, klorofill, HPMC kapszula (hipromellóz, cink-oxid, sűrítőanyag: karragén, emulgálószer: glicerin).
A termék átlagosan 350%-kal növeli meg a véráramban keringő őssejtek mennyiségét!
A készítmény hatóanyagai olyan növényi komponensek, flavonoidok (resveratrol), melyek elsősorban a szív- és érrendszert támogatják, ezáltal megelőzhetik a szív- és érrendszeri betegségeket, illetve segítséget nyújthatnak a betegségben szenvedők számára.Olyan növényi hatóanyagokat is tartalmaz, amelyek képesek a csontvelőben lévő őssejteket mobilizálni.Ezáltal a szervezet természetes úton több őssejtet termel, így saját maga tudja kijavítani a betegség, baleset vagy az öregedés által bekövetkezett hibákat!Ezek a kutatási eredmények nagyon sok emberen segítettek már!Tény, hogy minél több multipotens őssejt kering a perifériás érhálózatunkban, annál jobb az egészségi állapotunk, mivel a csontvelői őssejtek alkotják a szervezet természetes "megújulási" rendszerét.A tudósok megállapítása szerint harminc éves kor felett azért gyógyulunk egyre lassabban és nehezebben, mert a szervezetünkben az őssejtek már nem képződnek olyan mértékben, mint fiatalabb korban!
Az őssejtek száma azonban növelhető!
A véráramban keringő őssejtek hatékonyságát és szövetfiatalító képességét olyan természetes anyagok képesek befolyásolni, melyek a sejtek energia-háztartását optimalizálják (NADH) és a kromoszómák védelmét biztosítják (Astralagus membranaceus).A készítmény egyik legfontosabb specialitása, hogy emelt NADH tartalommal rendelkezik.A szervezetünkben lévő NADH molekulák mennyisége határozza meg azt, hogy mennyi erőnk van, mennyire vagyunk fáradékonyak, milyen a koncentrációs képességünk.Ha a testben hiányzik az NADH, az olyan, mintha az autóból kifogyna a benzin!Az NADH hatása számos okra vezethető vissza.Először is, ez az anyag jelenti a sejtek energiatermelésének hajtóerejét. Másodsorban – nagyon fontos, ha nem a legfontosabb - antioxidáns, ami megvédi testünket a szabad gyököktől és az öregedési folyamat pusztításától.Az ATP a sejtek univerzális energiahordozója, és a NADH felhasználása alapvető fontosságú előállításukhoz.A sejtek "üzemanyagának" nevezett ATP szintetizálásában játszik kulcsszerepet úgy, hogy az NADH metabolizmusa során három ATP molekula keletkezik.Az ATP mennyisége adja az erőt az ősszes emberi sejtünknek!A fizikai erőnk, a gondolkodásunk, az emésztésünk, a külvilág érzékelése, egyszóval minden, ami vagyunk, azt a biológiai értelemben a sejtjeinkben termelődő ATP molekuláknak köszönhetjük!A legnagyobb NADH-tartalom azokban a sejtekben és szövetekben fordul elő, amelyek a legnagyobb energia-szükséglettel bírnak.Ezek a szív, az agy, az izmok, a máj és a vesék.Minél több NADH áll a sejtek rendelkezésére, annál több energiát tudnak termelni.Az emberi szervezetben több mint 1000 anyagcsere-reakciót szabályoz a NADH.Ha hiány van a NADH-ból, akkor testi vagy a szellemi fáradtság érezhetővé válik.Testünk valamennyi élő sejtje energiát igényel ahhoz, hogy feladatát el tudja látni.Az izmoknak ahhoz kell energia, hogy mozogni tudjanak.Az agy az energiát a működőképes felismerő és emlékező tulajdonságokhoz igényli.A szívnek az energia a pumpálási-szivattyúzási feladatok ellátásához kell.A tüdő nem képes energia nélkül lélegezni.Az energiatermelésre való képesség az előfeltétele annak, hogy egy sejt egyáltalán létezni tudjon.Energia nélkül minden sejt elpusztul.
Néhány hatóanyagról röviden!
Resveratrol
Növényekben előforduló, nem flavonoid típusú, de a polifenolok közül kiemelkedő vegyület.Főleg a gyümölcsök, termések héjában a héj második, harmadik sorában fordul elő.Legnagyobb mennyiségben a szőlőben, vörös szőlőben, vörösborban, magban, kocsányban található meg. A növény immunválaszként termelt vegyülete, mely a fertőzésektől védi. Mennyisége a klíma, a talaj és a növénykezelés (kevés permet) függvénye.Az alkalmazott extrakciós eljárás révén nagy tisztaságban (95-98%) tartalmazza.Antioxidáns hatásánál fogva hozzájárul a káros oxidatív folyamatok, így a sejtek öregedésének gátlásához, emellett pozitív hatással lehet a szénhidrát-zsíranyagcserére is.Klinikai vizsgálatok és népegészségügyi adatok bizonyítják, a rezveratrol és a bio- flavonoidok szív- és érrendszerre ható kedvező hatásait. A 80-as években népegészségügyi adatok alapján vált nyílvánvalóvá, hogy a vér-koleszteriszittel arányosan nő a koszorúér betegségekből eredő (szívinfarktus) halálesetek száma.Ez az összefüggés igaznak bizonyult minden iparosodott országra, de pl. Franciaországra nem!Kiderült, hogy a franciáknál is majdnem annyira megemelkedett a vér-koleszterin mint nálunk, de Magyarországon mégis kb. ötször többen halnak meg szívinfarktus következtében, mint Franciaországban!Ezt a jeneséget "Francia Paradoxon"-nak nevezzük.Hamarosan kiderült, hogy a Francia Paradoxonért a délfrancia borok tehetők "felelőssé"!További vizsgálatok kimutatták, hogy elsősorban a dél-európai (közte Franciaország egyes vidékein termelt) borokban található t-resveratrol növényi hatóanyag a Francia Paradoxon "hatóanyaga".Számos állatkisérlet és klinikai vizsgálat igazolta, hogy a resveratrol valóban (több mint 80%-kal) csökkenti a szívinfarktus előfordulásának esélyét!Sőt, állatkisérletekben azt is megfigyelték, hogy a "művileg" kiváltott infarktus miatt elhalt szívizomterület jóval kisebb lesz a resveratrol kezelés hatására!
Q10 koenzim
A koenzim Q10 a test saját hatóanyaga, melyet ubikinonnak neveznek.Elsőrendű antioxidáns tulajdonságú, amely valamennyi sejt működéséhez nélkülözhetetlen.Katalizátorként támogatja a sejtek energiapótlását.A sejtek energiaközpontjának a felépítésében is részt vesz, és kulcsszerepet játszik a sejten belüli folyamatokban. A Q10 úgy működik, mint az energiát termelő erőművek.A táplálékkal felvett energia, biokémiai folyamatok során a szervezet által felhasználható formává alakul át.Főleg a sejt energiatermelő gyárában, az un. "mitokondriumban" található, itt történik ugyanis a tápanyagok energiává való átalakítása.Energiára van szükség (amit a Q10 szállít) a sejt légzéséhez, táplálkozásához, szaporodásához ill. anyagcseréjéhez.A Q10 csökkenése esetén energiahiány lép fel, ami a sejt működésének megzavarodását esetleg leállását okozhatja. Szervezetünk koenzim Q10 szintje korunk előrehaladásával jelentősen csökken!A Q10 nem egy testidegen anyag, hiszen szervezetünk is termeli, de nem mindig megfelelő mennyiségben!A megszokott táplálkozással lehetetlen a szervezet számára biztosítani a szükséges mennyiségű Q10 koenzimet.Ennek az anyagnak a természetes forrása a makréla, lazac, szardínia, marhaszív és máj.Mivel ezekből a napi táplálkozással keveset fogyasztunk, ezért szükséges a pótlólagos szedése!A Q10-et szervezetünk 25-30 éves koráig maga állítja elő, de e kor után szintje hanyatlani kezd.A normálisnak mondható szint 25%-os csökkenése szív- és érrendszeri betegségek kialakulásához, magas vérnyomáshoz és számos más betegséghez vezethet. Legnagyobb hatását klinikai tesztek alapján a szabadgyökök lekötésében fejti ki, ezáltal megakadályozza a rákos sejtek elszaporodását.Megfigyelések alapján segít a falósejtek aktívabb hatékonyságának kialakulásában, gátolva ezáltal a daganat terjedését, ill. áttétek képződését.A Q10 fogyasztása elsősorban szív-, és érrendszeri betegségek esetén - pl. koszorúér betegségek, magas vérnyomás, stb. -, van jó hatással.Illetve 40 éves kor elmúltával, amikor a szervezet is egyre kevesebbet termel!A méregtelenítési folyamatok hatásfoka is nő, az öregedési folyamat lelassul, a sejtek élettartalma meghosszabodik.Terhes és szoptató anyák ill.véralvadásgátló gyógyszert fogyasztók a Q10 szedése előtt kérjék ki orvosuk véleményét. A Q10 koenzim adagolásának jótékony hatása csak lassan, néhány hetes szedés után alakul ki. Napi 60 mg szedése kb. 4 hét múlva hozza meg a kívánt eredményt, de a Q10 szint a szervezetben csak 8 hét után stabilizálódik.Elsősorban 40 éves kor után a folyamatos fogyasztás javasolt!Ginseng gyökér őrleményA ginzeng egy évszázadok óta ismert és fogyasztott gyógynövény, nagyon magas az antioxidáns tartalommal és számos pozitív hatással.A ginseng igazi vitaminbomba. Tartalmaz A-, E-, B1-, B2-, B6-, B12- és C-vitamint, továbbá folsavat, mangánt, cinket, olajakat, aminosavakat és rezet, amelyekkel nemcsak testedre, de szellemi képességeidre is jótékonyan hat, mindezt pedig természetesen teszi. Rendkívül jelentős sejtmegújító, roboráló hatású növény.Elsősorban a test stressz elleni védekezőképességét erősíti, nyugtatja az idegeket, mégpedig azáltal, hogy egyensúlyban tartja az ún. stressz hormonokat
./Forrás: gyogynovenysziget.hu/
Kurkuma
Legfontosabb hatóanyaga a kurkumin, amely a kurkuma meghatározó sárga színét adja, és egyben a polifenolok hatalmas csoportjának egyik tagja.Amellett, hogy erős antioxidáns - vagyis megköti az egészséget károsító szabadgyököket - rendelkezik a polifenolokra illetve flavonaidokra jellemző általános egészségvédő tulajdonságokkal.Terápiás alkalmazása nagyon hasonló számos bioflavonoidéhoz, hatékony gyulladáscsökkentő, antikarcinogén (daganatellenes), antibakteriális, antivirális (vírusölő), antimikrobás, immunstimuláló vegyület.Lényeges kiemelni, hogy a kurkumin minden vércsoport számára hasznos és jótékony hatóanyag.Kiváló vízhajtó, ezért támogatja a vesék munkáját is.Csökkenti a vér LDL koleszterin és a trigylcerid szintjét is.A kurkuma hatóanyagai serkentik a zsíranyagcserét (a súlycsökkenést) is.
Kreatin-monohidrát
A kreatin feladata az ATP újratermelődésének elősegítése, ugyanis az izmok összehúzódásához szükséges energiát az ATP adja. A kreatinfoszfát viszont képes újabb energiával ellátni az izmokat, így fokozva a sorozatban végrehajtott maximális izom-összehúzódások során a teljesítményt.A kreatin legkönnyebben és leggyorsabban a gyógyszerminőségű, szintetikus kreatin-monohidrát (kreatin és egy molekula víz) táplálékkiegészítő formájában vihető be a szervezetbe.A kreatin növeli az ásványi anyag sűrűségét a csontokban, javítja az agy teljesítményét, és csökkenti az oxidatív stresszt.A kreatin előnyei közé tartozik még, hogy szabályozza a vércukorszintet , javítja a cukor-anyagcserét, és növeli az inzulinérzékenységet./Forrás: hazipatika.com/
Beta-sitosterol
A fitoszterolok, mint például a béta-szitoszterin a sejtmembránok lényeges részét képezik minden növényben, és nagyon hasonlóak a kémia koleszterinhez.A béta-szitoszterin potenciális kardiovaszkuláris hatásának vizsgálata támogatja annak képességét, hogy csökkenti az LDL vérszintjét.A "Western Journal of Medicine” 2000-ben publikált 14 klinikai vizsgálatban a kutatók értékelték a béta-szitoszterin-erősített margarin fogyasztásának hatását a vér LDL-szintjére több mint 450 vizsgálatban. Megállapították, hogy azok, akik nagy mennyiségű vegyületet fogyasztottak, csökkentették az LDL-szintet, és arra a következtetésre jutottak, hogy ez a betegség körülbelül 25% -kal csökkenti a szívbetegség kockázatát. Ezek és más tanulmányok alapján a National Cholesterol Education Program azt mondja, hogy a növényi szterolokban gazdag élelmiszerek fogyasztása vagy ezekkel a vegyületekkel megerősített élelmiszerek segíthetnek az LDL szint csökkentésében.A béta-szitoszterin számos epidemiológiai vizsgálat eredményei szerint csökkentheti a rákos megbetegedések kialakulásának kockázatát is./Forrás: antalmen.hu/
Fekete fokhagyma
A fekete fokhagyma friss fokhagymából készül fermentálással.A fermentáció során jelentősen növeli a S-alil-cisztein tartalmát, ami számos egészségügyi előnnyel járhat, például csökkentheti a vérnyomást, javíthatja az immunrendszer működését, valamint előnyös hatással lehet a koleszterinszintre és a vércukorszintre.Összességében mindkét fajta fokhagyma rendkívül egészséges, és a fogyasztásukkal számos egészségügyi előnyt élvezhetünk. Azonban ha az antioxidáns és polifenol tartalom a döntő szempont, akkor érdemesebb lehet a fekete fokhagyma fogyasztása.Egészségügyi szempontból nem elhanyagolható, hogy a fekete fokhagyma több sejtvédő antioxidánst tartalmaz, mint fehér társa, ezek a kénvegyületek erjedése során keletkeznek. A fekete szín a melanoidinre (sötét színű szerves vegyület) vezethető vissza, amely a cukorból és aminosavakból származik.A fekete fokhagyma antioxidáns tartalma tízszer, kalcium tartalma pedig hétszer több mint a fokhagymáé. Csökkenti a fáradtságot és az édesség utáni vágyat, javítja az erőnlétet, de a rák elleni harcban is segíthet. Vértisztító hatású, segíthet megelőzni a szívbetegséget, illetve szerepet játszhat a koleszterinszint helyreállításában is.A fekete fokhagyma táplálkozás kiegészítőként és természetesen az ételek ízesítésére is kiváló, akárcsak fehér változata, sőt – ahogy mondják – még jobb is, mert nem büdös és egészségesebb. Gyermekek és idősek is fogyaszthatják.
CD-polidextrin
További kedvező hatások:- Ionofór hatás: hatóanyagok a sejten belül is.- Hatékony felszívódás a ciklodextrin által.- (Fogyasztása: 1-2 percig a nyelv alatt tartva)- Kategóriateremtő innováció ionofor bioflavonoidokkal
Ionofor hatás:
Az Ionoforce technológia használatával könnyebben tudnak a daganatellenes hatóanyagok bejutni a sejtekbe, így hatékonyabban tudják a daganatos sejtek osztódását megakadályozni.
Hatékony felszívódás:
A ciklodextrinek kémiai tulajdonságaik révén képes a kapcsolt molekulát jóval nagyobb hatékonysággal eljuttatni olyan közegbe, ahol eredetileg csökkent felszívódási kapacitással rendelkeznek.Az új technológiának köszönhetően a szájüregben a nyálhártyán keresztül való felszívódás jóval hatékonyabb, mint a hagyományos készítmények esetén.Összességében:A hatóanyagoknak és a technológiának köszönhetően a flavonoidok bio-hasznosulása a bázis értékről 50 – 200 szorosára növekedett. A további hatóanyagok és a ciklizálás a természetes daganat ellenes védekezést reaktiválja (újra működésbe hozza).A hatóanyagok koncentráltabbak és hatékonyabbak a célterületen és környezetükben.- https://www.flavin77.eu/cikk/Vajon_-mi-az-a-cyclodextrin-molekula_ Rendszeres fogyasztása segíthet az egészség megőrzésében!
Felhasználási javaslat: 1 ("A") +1 ("B") kapszula/nap, súlyosabb esetben napi 2x1 ("A") + 2x1 ("B") kapszula.Bő vízzel bevenni!Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl.Tárolás: szoba-hőmérsékleten, száraz helyen, napfénytől védve.Kisgyermekek elől elzárva tartandó!
Javasolt a termék minimum 4-6 hónapos folyamatos fogyasztása, de elsősorban idősebb korban, folyamatosan is fogyasztható!
Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
Megjegyzés: Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.A jelenleg hatályos jogszabályokat betartva, a termékek egészségre gyakorolt hatásairól leírást nem közölhetnénk!A könnyebb tájékozódásért, a termékekben található összetevők és hatóanyagok alapján az interneten megtalálható leírások alapján gyűjtöttünk össze rövid tájékoztatót!Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek.Egyetlen termékünk sem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist, és az esetleges gyógyszeres kezelést!Orvosi szakkezelésekkel kapcsolatos információt nem nyújtunk!A webáruházban olvasható leírások nem a termékek reklámozását szolgálják, hanem a gyártó által adott általános tájékoztatók, illetve az interneten közzétett, az adott hatóanyagokról publikált cikkekből ollózott idézetek.A jogszabályok alapján, az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek, és a szervezet működési zavarainak gyógyítására.Az étrend-kiegészítők élelmiszerek, így a jelölésükre (címke feliratok, a címkén, csomagoláson található bármely jel, ábra stb.) és reklámozásukra az élelmiszereknél megfogalmazott általános előírásokat kell alkalmazni.Ennek megfelelően a termékek jelölése, megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van.Webáruházunk nem foglalkozik, foglalkozhat gyógyítással, probléma megoldással!