Flavin7 termékek header

pH 11,5 L-Arginin 50ml

Cikkszám: 676

Fogyasztói ár: 2000 Ft
Fogyasztói ár:
4 bónuszpont

local_shipping Szállítási idő: 2-3 munkanap

Aminosavval a helyes pH-egyensúlyért! Az arginin a szemi-esszenciális aminosavak csoportjába tartozik, azaz ha a szervezetben megnövekedett arginin igény áll fenn, például növekedési periódusban, az arginint táplálék útján szükséges pótolni.


Aminosavval a helyes pH-egyensúlyért!
Az arginin a szemi-esszenciális aminosavak csoportjába tartozik, azaz ha a szervezetben megnövekedett arginin igény áll fenn, például növekedési periódusban, az arginint táplálék útján szükséges pótolni.
Az arginin hatással van a nitrogén-monoxid termelésre, amely értágító hatásán keresztül nem csak egészséges és potencia fokozó, hanem növeli a vérellátást és így sejtek illetve szervek tápanyag és oxigén ellátását is.
Segít méregteleníteni a májat, elősegíti a szervezetben termelődő, mérgező hatású ammónia eltávolítását, valamint jótékony hatása van vese-rendellenességek, illetve sérülések esetén. A sebgyógyuláskor képződő hámréteg sok arginint tartalmaz.
Hozzájárul az agyalapi mirigy (hipofízis) által termelt növekedési hormon kibocsátásához, aminek hatalmas jelentősége van az izomtömeg gyarapodásában. A testzsír csökkenése is l-arginin jelenlétében megy végbe. Vércukor emelkedése nélkül is serkenti az inzulintermelést, ami a szervezet felépítő folyamataihoz elengedhetetlen. Fokozza az ellenálló képességet és az izomerőt. Hozzájárul a kollagén (a kötőszövet fontos alkotórésze) képződéséhez, erősíti az inakat és szalagokat.
Megakadályozza a szövetek lebomlását és segíti az izmok regenerálódását azzal, hogy fehérje-anyagcseréből származó melléktermékeket bont le.
A sav-bázis egyensúly testünk egyik alapvető szabályozási rendszere.
A kötőszövet sejtjei masszívabbak, és a méreganyagok nem okoznak bennük olyan könnyen károsodásokat. Itt raktározódnak el a savak egészen addig, amíg a vesék ártalmatlanná nem tudják tenni őket. A kötőszövet csak úgy maradhat működőképes, ha fölváltva telítődik savval és bázissal, s ezek ritmikusan ki is ürülnek belőle. A test ezen háztartása szabályozza a légzést, a keringést, az emésztést, a kiválasztást, a védekezést, a hormontermelést és még sok más funkciót
Sportolók igen előnyösen használhatják az arginint az izomszövet fejlesztésére, erősítésére, illetve a testzsír csökkentésére.
Az arginin a sejt élettani folyamataira is pozitív hatással van, valamint fehérjeszintézist és immun- illetve idegrendszert erősítő hatású. Az arginin természetes forrásai: napraforgómag, szezámmag, korpás búzakenyér, barna rizs, zabliszt, pattogatott kukorica, dió, szentjánoskenyér, zselatinos desszertek, csokoládé.
Testünk önmagától bázisokat nem tud előállítani, de a táplálékból már tud termelni. Savakat azonban az anyag-cserefolyamatok során maga termel. A túlsavasodás elkerülése és a testünkben (pl. a csontokban) felhalmozott bázikus tartalékok megkímélése érdekében megfelelő mennyiségű bázikus anyagot (ásványi anyagok, nyomelemek bázikus sóit) kell szervezetünkbe juttatni.
Hangsúlyt kell fektetni a savtalanításra, a hidratálásra, a pH lúgosításra, hiszen ezzel tudunk védekezni.

Belépés / regisztráció

Keresés

Kosár

 x 

A kosár üres