Flavin7 termékek header

Double Zinc Exc-Inc 2x30db

Cikkszám:

Fogyasztói ár: 3980 Ft
Fogyasztói ár:

local_shipping Szállítási idő: 2-3 munkanap

Szervezetünk cink szintje nagyban befolyásolhatja, hogyan viseljük a fertőzéseket. Ez a készítmény a cinket két különböző területen képes hasznosítani. 

Egy friss kutatás szerint szervezetünk cink szintje nagyban befolyásolhatja, hogyan viseljük a fertőzéseket. Ez a készítmény  két különböző összetevővel rendelkezik, így a cinket két különböző területen képes hasznosítani. 

Főbb hatásterületek:-
  • csökkentheti a vírus másolódását
  • javítja a légutak falát borító nyákréteg mozgását
  • erősíti a hámréteg épségét
  • segít megőrizni a vírusellenes immunitást
  • csillapítja a hipergyulladások kockázatát (citokin vihar)
  • támogatja az antioxidáns hatásokat, ezáltal
  • csökkenti a tüdőkárosodást, továbbá
  • minimalizálja a másodlagos fertőzéseket.

Termékismertető
Összetevők:
EXC kapsz.: Bioflavonoid: 387,5 mg, /ebből polifenol: 129,3 mg; flavonoid: 90,52 mg; rezveratrol: 0,124 mg/, AHCC kivonat (50%) 100 mg, és élesztőextract (30%), /ebből glükánok: 30,4 mg/, cink-acetát: 10,5 mg* /NRV: 105% (* NRV - a felnőtteknek ajánlott napi bevitel %-a.)
INC kapsz.: bioflavonoid: 340 mg, /ebből polifenol: 113,42 mg; flavonoid: 79,42 mg; quercetin: 39,2 mg; rezveratrol: 0,108 mg/, cink: 10,5 mg* NRV: 105% (* NRV - a felnőtteknek ajánlott napi bevitel %-a.)

Az EXC tégelyben levő kapszulákból a cink sejt közötti (extracelluláris) állományba kerül, majd hasznosulása révén az általános jótékony hatásai várhatóak (alább részletesen kifejtve). Továbbá tartalmaz még immunsejteket támogató AHCC-t is.

cink egy rendkívül fontos ásványi anyag: szerepet játszik a többi között a sejtosztódásban, a sejtnövekedésben és a programozott sejthalál szabályozásában, az idegrendszer megfelelő működésében, illetve az immunológiai folyamatokban is. Ha szervezetünkben nem megfelelő a cink szintje, az rövid időn belül az immunrendszer gyengüléséhez, a fertőzésekre való hajlam növekedéséhez vezet. Nem meglepő tehát, hogy a kutatók arra a megállapításra jutottak: ez a fontos ásványi anyag arra is hatással lehet, hogyan birkózunk meg a koronavírus-fertőzéssel.

A cinkről (és az ionofor hatásról)
A cink egyik legfontosabb szerepe a sejteket határoló hártyának, vagyis a sejtmembrán integritásának fenntartásában van. Cink nélkül a membrán sérülékennyé és a káros hatásokkal szemben kevésbé ellenállóvá válik, amely a sejt életképességének nagymértékű csökkenését vonja maga után sejttípustól függetlenül. Mint a nyomelemek legnagyobb része, a cink is kiemelkedő szerepet tölt be a szervezetben lezajló enzimatikus folyamatok szabályozásában. Számos enzim működéséhez szükséges az un. aktív centrumok kialakításában, vagy a fehérjetermészetű enzimek térszerkezetének stabilizálásában. Ezen kívül a cink ugyanígy részt vesz a nukleinsavak (DNS, RNS) térszerkezetének helyes beállításában is.Szabályozza a hormonok szintézisének folyamatát, így közvetett úton befolyásolja a hormonrendszer megfelelő működését is. Az egészséges spermiumok kialakulása szintén összefüggésben áll az optimális cink-szinthez. Egyrészt direkt módon befolyásolja a képződésüket, másrészt semlegesíti az olyan nehézfémek spermiumképződésre kifejtett esetleges káros hatását, mint az ólom és a kadmium. Emellett a cink ezen nehézfémek egyéb ártalmas hatásaitól is védi a szervezetet, vagyis általános méregtelenítő szerepe is van.

Cinkhiány esetén gyermekeknél lassú növekedés, krónikus hiány esetén fejlődésbeli elmaradás tapasztalható. A szükségesnél kisebb mennyiség bevitele csökkenti a fertőzésekkel szembeni ellenálló- képességet és gyakoribbá válnak a vírusos megbetegedések, a bőr szárazzá és repedezetté válik, ekcéma alakulhat ki, a haj és a köröm egészségtelen megjelenésű lesz, a hormonrendszer egyensúlya felborulhat és zavar támad a nemi funkciók terén is.

A megfelelő cinkkel való ellátottság támogatja a szervezet fertőzésekkel szembeni hatékony védekezését. 
Fokozza az immunrendszer egyes sejtjeinek szaporodását. A Zn2+(cink) ionról már régóta tudjuk, hogy gátolja a koronavírusok sokszorozódásához szükséges RNS-polimeráz enzim aktivitását laboratóriumi, azaz in vitro körülmények között (PMID: 21079686). 

quercetin nevű, növényi forrásból származó hatóanyag (melynek koronavírussal szembeni alkalmazhatósága szintén bizonyított) ionofor tulajdonsága révén képes a sejtmembránon átjuttatni a Cink-ionokat. Ennek azért van fontos szerepe, mert a SARS CoV-2 vírus sokszorozódásához szükséges enzim működését képes leállítani a sejtbe juttatott (ún. intracelluláris) cink. Eredményeként a vírus nem képes többszörözni önmagát!

A cink fogyasztása a fertőzés minden szakaszában jelentősen növelheti a túlélés esélyét, minimalizálhatja a fertőzés kritikus lefolyását, a sejtekbe juttatva gátolhatja a virionok* létrejöttét!
(* Virionok - A virion állapot a vírusoknak az az állapota, amikor nem mutatnak életjelenségeket, kikristályosíthatók, és hosszú ideig megmaradnak.)

Ajánlott napi beviteli mennyisége a NIH (National Institutes of Health) adatai szerint a 19 évnél idősebb lakosok esetében egységes: férfiak esetében 11 mg, nők esetében 8mg.

Az INC (intracelluláris) komponens esetében a cink antivirális elemként hasznosul, mivel a fenti leírásban részletezett módon a quercetin segítségével könnyen bejut a sejthártyán és képes egyes antivirális enzimeket semlegesíteni, erősíteni a mukociliáris tisztulást*.
(* = Mukociliáris tisztulás alatt a bronchiális légutak falát borító nyákréteg gége irányába történő mozgását, és ezáltal az ahhoz tapadt részecskék „kimosását” értjük)

Rendszeres fogyasztása segíthet az egészség megőrzésében! 

Felhasználási javaslat: 
1+1 kapszula/nap.
Bő vízzel bevenni!
Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl.

Tárolás: szoba-hőmérsékleten, száraz helyen, napfénytől védve, gyermekektől elzárva.

Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

FIGYELMEZTETÉS! A termékek alkalmazás előtt forduljon szakemberhez!

A jelenleg hatályos jogszabályokat betartva, a termékek egészségre gyakorolt hatásairól leírást nem közölhetnénk!A könnyebb tájékozódásért, a termékekben található összetevők és hatóanyagok alapján az interneten megtalálható leírások alapján gyűjtöttünk össze rövid tájékozatót!Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek.Egyetlen termékünk sem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist, és az esetleges gyógyszeres kezelést!Orvosi szakkezelésekkel kapcsolatos információt nem nyújtunk!A webáruházban olvasható leírások nem a termékek reklámozását szolgálják, hanem a gyártó által adott általános tájékoztatók, illetve az interneten közzétett, az adott hatóanyagokról publikált cikkekből ollózott idézetek.A jogszabályok alapján, az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek, és a szervezet működési zavarainak gyógyítására.Az étrend-kiegészítők élelmiszerek, így a jelölésükre (címke feliratok, a címkén, csomagoláson található bármely jel, ábra stb.) és reklámozásukra az élelmiszereknél megfogalmazott általános előírásokat kell alkalmazni.

Ennek megfelelően a termékek jelölése, megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van. Kérjük a gyártók leírásainak és reklámjainak olvasásakor ezt vegyék figyelembe.Webáruházunk nem foglalkozik, nem foglalkozhat gyógyítással, problémamegoldással!Amennyiben termékeinket gyógyászati céllal kívánja felhasználni, úgy előtte kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.Minden esetben figyelmesen olvassa el a termék csomagolásán lévő illetve a termékhez mellékelt tájékoztatót!

Konzultáljon kezelőorvosával, mielőtt bármiféle étrend-kiegészítőt vásárolna!

Diagnózis felállítása az orvosok feladata!

Belépés / regisztráció

Keresés

Kosár

 x 

A kosár üres